Wise Owl English Summer School
English Language Summer School · Ages 7 to 14 · United Kingdom
British Accreditation Council logo
Ages 7 to 14 · United Kingdom

English Programme

Our high-quality English programme offers the following:

  • 25 hours of teaching per week;
  • maximum class size of 12;
  • well qualified, native speaker competence English teachers;
  • high quality course books;
  • formal weekly English testing;
  • weekly progress reports to parents;
  • spacious, well equipped classrooms;
  • end of course certificate.

English teaching is split into classes according to language ability. At each level equal attention is paid to the four essential language skills: reading, writing, listening and speaking.

In general, beginners and the youngest students follow the fun and engaging Cambridge Young Learners series of textbooks from DELTA publishing, while students in intermediate and higher classes follow the excellent English Explorers courses from National Geographic publishers, Cengage.

EFL course-book information and course profiles

The teaching timetable, like the academic programme as a whole, is specifically designed for the target age. More basic classes (A groups) run in short, sharp bursts, whereas lessons at higher levels (B groups) are slightly longer.

Both variants of the timetable incorporate 5 hours of teaching 5 days per week with activities and sport between morning and afternoon lessons. Full-day excursions on Wednesdays and Sundays provide not only a break from the classroom setting, but also a valuable chance to practice English in real life situations.



Teaching Day Timetable

 All StudentsA GroupsB Groups
Wake-up and get ready for school07:00  
Breakfast07:30 - 08:00  
Assembly08:00 - 08:15  
Morning lesson 1 08:15 - 08:50 (35 mins)08:15 - 09:05 (50 mins)
Morning lesson 2 09:00 - 09:35 (35 mins)09:20 - 10:10 (50 mins)
Morning lesson 3 09:45 - 10:25 (40 mins)10:25 - 11:15 (50 mins)
Morning lesson 4 10:45 - 11:20 (35 mins)11:30 - 12:20 (50 mins)
Morning lesson 5 11:30 - 12:05 (35 mins)N/A
Lunch 12:05 - 12:4512:20 - 12:45
Changing time12:45 - 13:00  
Afternoon activities13:00 - 15:00  
Free time 15:00 - 15:4515:00 - 16:25
Diary and reading 15:45 - 16:30 (45 mins)N/A
Afternoon lesson 1 16:40 - 17:20 (40 mins)16:25 - 17:15 (50 mins)
Afternoon lesson 2 17:30 - 18:05 (35 mins)17:30 - 18:20 (50 mins)
Supper 18:05 - 18:4518:20 - 18:45
Changing time18:45 - 19:00  
Evening activities19:00 - 20:00  
Shower and call home20:00 - 21:00  
House Meeting21:00 - 21:15  
Bed time21:15  
Lights out21:30  

School Week

MondaysTeaching day (5 hours of lessons)
TuesdaysTeaching day (5 hours of lessons)
WednesdaysFull-day excursion
ThursdaysTeaching day (5 hours of lessons)
FridaysTeaching day (5 hours of lessons)
SaturdaysTeaching day (5 hours of lessons)
SundaysArrival day
or
Full-day excursion
or
Departure day


Dates and Fees:

Start date:


Number of students:


Fee:

all-inclusive

English lessons:


Excursions:


Reserve (no obligation):


google-plus2facebook2youtube3skypelinkedinaccommodationrulesdegbesfritru

This website uses cookies. | Cookies Policy | Terms of Use | © Wise Owl English Language Ltd